ISTORIA NOASTRA

           În septembrie 2022, a fost inființată  Termo Ploiești, prin Hotărarea nr. 359 a Consiliului Local al Muncipiului Ploiești ,aprobându-se inființarea unei societăti cu raspundere limitată având ca asociat unic Municipiul Ploiești, în scopul desfașurării activităților specific serviciului public de alimentare cu energie termică în sistemul centralizat in Municipiul Ploiești.
După ce procesul de înregistrare a fost finalizat la Registrul Comerțului,  Termo Ploiești a început să livreze servicii de încălzire și apă caldă de consum pe 20 octombrie 2022.
Termo Ploiești administrează sistemul integrat de termoficare urbană : producție-transport -distribuție, ce asigură alimentarea cu energie termică a Municipiului Ploiești , sistem care permite utilizarea mai multor combustibili si produce simultan în cogenerare, energia electrică și termică cu un randament mult mai bun decat cel al producerii separate a celor doua energii.
         Termo Ploiești reprezintă o companie cu o istorie recentă, dar cu perspective solide de dezvoltare în domeniul serviciilor de încălzire și apă caldă de consum. Cu o echipă dedicată și o viziune clară, Termo Ploiești este pregătită să răspundă nevoilor clienților săi și să devină o forță importantă în piața locală și regională. Suntem calificati in furnizarea de energie termică și electrică, cu clienți captivi în zona sa de operare. Compania noastră furnizeaza de asemenea, energie electrică în cadrul SEN (Sistemul Energetic Național).

          Baza de clienți ai Societații Termo Ploiești pentru furnizarea serviciilor de energie termică este alcătuită din 54.000 apartamente, însemnând aproximativ 120.000 de persoane, respectiv 52% din populația Municipiului Ploiești, dar și din agenți economici și instituții publice amplasate în zona perimetrului concesionat.
Din energia termică produsă în centrala termoelectrică din Brazi, 85% este livrată populației în timp ce restul de 15% este livrată agenților economici și instituțiilor publice.
La momentul preluării serviciului, Termo Ploiesti gestionează:
• Clienți rezidențiali: 1683 contracte
• Clădiri publice: 53 contracte
• Sectorul terțiar: 444 contracte
        Prin contractul de delegare a serviciului public de alimentare cu energie termica gestionam o retea termica cu lungime totala de traseu de 161.65 km cu 2, 3 sau 4 conducte din care:
 Retea termica primara: 68.3km lungime traseu
 Retea termica secundara: 93.35 km lungime traseu
 Puncte termice si module termice : 133  

Scroll to Top