ISTORIA NOASTRA

           În septembrie 2022, a fost infiintata  Termo Ploiești, prin Hotararea nr. 359 a Consiliului Local al Muncipiului Ploiesti ,aprobandu-se infiintarea unei societati cu raspundere limitata avand ca asociat unic Municipiul Ploiesti, in scopul desfasurarii activitatilor specific serviciului public de alimentare cu energie termica in sistemul centralizat in Municipiul Ploiesti.
După ce procesul de înregistrare a fost finalizat la Registrul Comerțului,  Termo Ploiești a început să livreze servicii de încălzire și apă caldă de consum pe 20 octombrie 2022.
Termo Ploiesti administreaza sistemul integrat de termoficare urbana : productie-transport -distributie, ce asigura alimentarea cu energie termica a Municipiului Ploiesti , sistem care permite utilizarea mai multor combustibili si produce simultan in cogenerare energia electrica si termica cu un randament mult mai bun decat cel al producerii separate a celor doua energii.
         Termo Ploiești reprezintă o companie cu o istorie recentă, dar cu perspective solide de dezvoltare în domeniul serviciilor de încălzire și apă caldă de consum. Cu o echipă dedicată și o viziune clară, Termo Ploiești este pregătită să răspundă nevoilor clienților săi și să devină o forță importantă în piața locală și regională. Suntem calificati in furnizarea de energie termică și electrică, cu clienți captivi în zona sa de operare. Compania noastră furnizeaza de asemenea, energie electrică în cadrul SEN (Sistemul Energetic Național).

          Baza de clienți ai Societatii Termo Ploiesti pentru furnizarea serviciilor de energie termica este alcătuită din 54.000 apartamente, însemnând aproximativ 120.000 de persoane, respectiv 52% din populația Municipiului Ploiești, dar și din agenți economici și instituții publice amplasate în zona perimetrului concesionat.
Din energia termică produsă în centrala termoelectrică din Brazi, 85% este livrată populației în timp ce restul de 15% este livrată agenților economici și instituțiilor publice.
La momentul preluării serviciului, SC Termo Ploiesti SRL gestionează:
• Clienți rezidențiali: 1683 contracte
• Clădiri publice: 53 contracte
• Sectorul terțiar: 444 contracte
        Prin contractul de delegare a serviciului public de alimentare cu energie termica gestionam o retea termica cu lungime totala de traseu de 161.65 km cu 2, 3 sau 4 conducte din care:
 Retea termica primara: 68.3km lungime traseu
 Retea termica secundara: 93.35 km lungime traseu
 Puncte termice si module termice : 133